St. Apollonia

Apollonia Tannklinikk har hentet sitt navn fra St. Apollonia, som er tannlegenes skytsengel. Hun var en av de første kristne som led martyrdøden. Dette skjedde i Alexandria, Egypt, i år 249 etter Kristus, da det vokste frem et lokalt opprør for å fremme hedensk tro. Motstanderne av kristendommen drev de troende fra sine hjem og torturerte dem på grusomme måter.

Nonnen Apollonia var en gammel dame og nektet å konvertere. Som følge av dette fikk hun alle tennene sine slått ut. Det ble tent opp ild, og hun ble truet med å bli kastet på bålet. Hun hoppet da selv inn i flammene for å beskytte sin kyskhet. Hun ble senere hedret for sin modighet til å stå imot mobben.

I middelalderen ble Apollonia anropt mot tannverk. Og i dag er St. Apollonia skytsengelen til tannleger over hele verden. Hennes minnedag er 9. februar.

St. Apollonia avbildes med en knipetang i hånden. I knipetangen holder hun en tann. St. Apollonia avbildes med en knipetang i hånden. I knipetangen holder hun en tann.

Apollonia Tannklinikk har tatt navnet fordi det handler om omsorg, en svært viktig verdi for oss som daglig hjelper mennesker til å oppnå bedre livskvalitet.

Bildet er hentet fra: http://katolsk.no/biografier/historisk/apolloni

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *