Topp 5 tannleger i kjente filmer

Tannleger har det ikke alltid så lett på film. Vi blir ofte framstilt som skumle sadister med en forkjærlighet for smerte, om det spilles for humor eller horror. Selv om vi vet at tannleger i virkeligheten er koselige mennesker som bare har lyst å hjelpe oss, er det morsomt å oppleve noen av disse ekstreme representasjonene på film. Her er fem av de beste tannlegerollene fra kjente filmer!

1. Dr. Christian Szell – Marathon Man (1976)

Den skumleste av alle tannleger er kanskje Dr. Christian Szell, den nazistiske krigsforbryteren fra ?Marathon Man? portrettert av en kald og stilfull Laurence Olivier. Denne filmen er mest kjent for scenen hvor Dr. Szell torturerer Dustin Hoffman?s karakter Babe, og repetererer den kjente replikken ?Is it safe??. Dette er potensielt den skumleste horrorfilmen du kan se om du har tannlegeskrekk.

2. Dr. Wilbur Wonka – Charlie og sjokoladefabrikken (2005)

Hvem er det som til slutt får skylden for at Willy Wonka ble den beryktede godterimakeren vi kjenner han som? I 2005 adapsjonen av den kjente Roald Dahl boken ?Charlie og sjokoladefabrikken?, er det tannlegen Wilbur Wonka (Christopher Lee), faren til Willy Wonka, som får den æren. Med ekstremt fokus på sin sønns tannhelse, dytter han Willy Wonka mot en verden av snop og sjokolader. En av hans beste sitater fra filmen er; ?Lollipops. Ought to be called cavities on a stick!?


WilburWonka_TannlegerFilm.jpg
Kilde: Pinterest

3. Dr. Orin Scrivello – Little shop of horrors (1986)

Steve Martin spiller den onde tannlegen Orin Scrivello i rock musical horror komedien ?Little shop of horrors?. Orin er den kjekke, men respektløse kjæresten til den kvinnelige hovedpersonen Audrey. Med lærjakke og motorsykkel til hverdags er han en morsom kontrast til jobben sin som tannlege. Hans sadistiske side kommer ekstra godt frem i sangen ?Dentist Song?, som humoristisk påstår at hvis du liker å påføre smerte bør du bli en tannlege.

4. Dr. Julia Harris – Horrible Bosses (2011)

Det finnes også en kvinnelig tannlege som utøver en helt annen form for horror på film. Jennifer Aniston spiller Dr. Julia Harris, i ?Horrible Bosses?, som til daglig seksuelt trakasserer Dale Arbus (Charlie Day) til det punktet at han, og vennene hans, bestemmer seg for å gjøre noe med det. Spesielt morsomt er situasjonene hvor pasientene er under narkose og Dr. Harris kommer med upassende kommentarer og forslag. Alltid morsomt å se for seg hva tannlegene finner på når pasienten ikke er ved bevissthet.

Horrible_Bosses_TannlegerFilm.jpg
Kilde: Wikia

5. Dr. Phil Sherman, Oppdrag Nemo (2003)

For å avslutte på en hyggeligere tone, kan vi nevne den animerte tannlegen Dr. Phil Sherman fra den populære Disney filmen ?Oppdrag Nemo?. Nemo havner i akvariet som er plassert på kontoret til tannlegen, og fiskene der har førsteklasses seter til tannbehandlinger og prosedyrer. Selv om tannlegen ikke er hovedfokuset i denne filmen, kan vi i hvertfall konstatere at Dr. Phil Sherman er en kompetent og sympatisk tannlege, som har en ikke fullt så hyggelig niese.

Er skumle tannleger noe av grunnen til at du unngår å bestille time hos tannlegen? Apollonia Tannklinikk sitter på en samling av eksperter som er spesielt utdannet til å behandle deg om du sliter med tannlegeskrekk. Finn ut hvordan vi kan hjelpe deg å bli kvitt tannlegeskrekken!
Ta en uforpliktende prat med oss i dag!

Kilder:
The Telegraph
DentistryIQ
ImDb

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *