Apollonia Tannklinikk feirer 15 år

Apollonia_livsstilsbilder_195A0264_fotoKristinStoylenApollonia_livsstilsbilder_195A0272_fotoKristinStoylen

Lørdag 18. oktober feiret vi 15 år med internt arrangement. Vi begynte dagen på Rica Parken Hotel med seminar av Marco Elsafadi, kjent blant annet fra Mesternes Mester på NRK1.

I 2002 stiftet Marco organisasjonen New Page som fram til 2011 jobbet med vanskeligstilt ungdom, rusproblematikk, skoleskulk, fritidsproblemer og vold. I løpet av tre år ekspanderte organisasjonen til 60 ansatte og ble dermed en meget viktig støttespiller for barnevernet i Oslo, Bergen og Stavanger. Sommeren 2009 ble Marco rammet av en alvorlig nervesykdom som lammet ham fra brystet og ned. Etter et seks måneders opphold på sykehuset kom han seg opp av rullestolen og trente seg opp til å fullføre Berlin Maraton høsten 2010. Våren 2012 ble han seriemester og norgesmester med basketballaget Frøya. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i tolv år.

På seminaret snakket Marco om arbeidsmiljø, stress, humør og selvtillit. Det var et spennende seminar på to timer med mange diskusjoner og bevisstgjøring.

Vi hadde også foredrag av Røde Kors, ved leder i Møre og Romsdal, Terri Senior. Hun fortalte om Røde Kors og deres lokalarbeid med hjelpekorps, flyktningguide og besøksvenn blant annet. I tillegg fortalte hun om arbeidet de gjør med «Vann for livet».

78 millioner mennesker mangler tilgang til rent vann i verden. Det er ofte kvinner og barns arbeidsoppgave å hente vann, og i gjennomsnitt må de gå seks km for å hente vann. Dette er tid de kunne brukt på andre ting, som skolegang. Vannbrønnene er det frivillige i lokalsamfunnet som gjør, Røde Kors står for midlene og tilrettelegging av arbeidet.

Apollonia Tannklinikk har gjennom 2014 samlet inn penger til «Vann for livet»-prosjektet. Vi har lagt til rette for at våre pasienter kan bidra gjennom å betale 5, 10 eller 20 kr for kaffe eller espresso fra vår kaffeautomat ? pengene går uavkortet til prosjektet. Apollonia Tannklinikk betaler inn samme beløp som innsamlet gjennom kaffeautomaten til Røde Kors, og dermed dobles giverbeløpet. Dette utgjør til sammen 5000,-. Apollonia Tannklinikk fyller 15 år, og gir derfor ytterligere 15000,- til prosjektet, til sammen 20000,-.

Røde Kors forteller at dette er penger som vil bli brukt i Burundi, til å beskytte vannkilder og lage oppsamling for regnvann.

DSC_0188 Pengene ble overrakt etter foredraget.

Feiring fortsatte videre om kvelden i Invit med tapas og musikk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *