Betydelig trygderefusjon for pasienter som sliter med løse proteser i underkjeven

Fra 1. januar 2014 betaler pasienten bare 20% av kostnadene ved overgang til dekkprotese.

Dekkprotese er en protese som er festet med trykknapper til implantater i kjeven. Dekkprotese er en protese som er festet med trykknapper til implantater i kjeven.

Pasientene som er aktuelle for den nye ordningen, har gjerne vært protesebrukere i mange år, og faller normalt utenfor andre refusjonsordninger.

Et vanlig problem med løse helproteser i underkjeven er at det er vanskelig å få festet protesen skikkelig. Brukerne kan oppleve at protesen løsner eller faller ut, noe som påvirker både tygge- og taleevnen. Dette kan igjen gjøre det vanskelig å opprettholde et sunt kosthold og et aktivt sosialt liv.

Dekkprotese er en protese som er festet med trykknapper til implantater i kjeven. I følge en klinisk studie utført på norske pasienter i perioden 2005?2012, opplevde pasienter som gikk over til dekkprotese i underkjeven markant forbedret livskvalitet. Pasientene opplevde færre daglige problemer, og tyggeevnen og munnhelsen ble bedre. Usikkerheten rundt den løse protesen forsvant også, slik at man ble tryggere i sosiale sammenhenger.

Apollonia Tannklinikk tilbyr både dekkproteser og faste implantater uten ventetid. Implantater er erstatningstenner som fungerer, ser og føles ut som dine egne naturlige tenner. Våre tannleger kan fortelle deg hvilke alternativer som kan passe, og finner den beste løsningen for deg.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *