”Du må være før du begynner, og begynne før du blir”

Fredag 9. mai var hele Apollonia Tannklinikk sammen med Løvenvold Tannklinikk, Ulstein Tannlegesenter, Dento2 og Distriktstannklinkken Åndalsnes på motivasjonsforedrag med Egil Søby.

IMG_6600

Egil Søby vant Olympisk gull i roing i 1968 og har lang erfaring med foredrag om motivasjon og mestring. For oss snakket han både om arbeidsliv og familieliv. Han la vekt på viktigheten av å sette seg mål og jobbe mot disse med alle valgene man tar. For å nå målet må man prestere, og god prestasjon kommer ofte av godt humør. Søby snakket om at alle må ta ansvar, og det er alles ansvar med kontinuerlig forbedring av egne prestasjoner. Dette kan være som å lese faglitteratur og holde seg oppdatert.

Stressmestering var også et viktig tema som Søby snakket om. Stress er nok noe alle føler på fra tid til annen, enten på jobb eller i hjemmet. Når man ikke har for lite og ikke for mye, men akkurat passe mye å gjøre, det er da de beste presentasjonene kommer og belastningen blir minst. Likevel er det viktig å ta seg små pauser mellom slagene og få pustet godt ut. Søby la også stor vekt på viktigheten av hvordan vi snakker til hverandre på jobb og i hjemmet. Dersom man snakker positivt til hverandre vil man bygge ned mentale barrierer man har.

Etter foredraget dro vi videre til Bocca for middag og fredagspils!

Kjeveortoped Nils Jørgen Selliseth og Egil Søby Kjeveortoped Nils Jørgen Selliseth og Egil Søby

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *