Barnas første tannlegebesøk

Når barnet er i to-årsalderen ser helsesøster eller lege på tennene til barnet, og første innkalling til tannlege er ved treårsalderen. I Norge har alle under 18 år gratis tannlege hos den offentlige tannhelsetjenesten.
På det første tannlegebesøket er det ofte en tannpleier som undersøker tennene, og dersom det er noen funn så settes det opp ny time hos tannlege.

apollonia_livsstilsbilder_195a0264_fotokristinstoylen.jpg

Det er viktig å få barnet til å føle seg trygg i tannlegestolen. Det å se tannlegen med uniform, munnbind og hansker og et skrapt lys kan virke skremmende for små barn. Foreldre som følger barnet er viktig støttespiller for å skape en trygg situasjon. Dersom foreldrene er trygge på situasjonen og viser tillit til tannpleier, så vil barnet ta dette til seg. Tannpleier har ofte også noen triks på lur for å skape en god og trygg stemning.

Tannpleieren vil undersøke tennene og tannkjøttet til barnet, samt telle tenner. Dette er ofte en uvant situasjon for barnet, at noen skal titte inn i munnen, og kanskje med instrumenter. Tannpleier vil ta seg god tid til å forklare barnet det som skal skje, og vise det først.

Tannpleier vil også gjennomgå hygienerutiner og snakket om kosthold og tannhelse med foreldrene og barnet.

Ut fra vurderingen blir barnet innkalt etter behov, med innkallingsintervall opp mot 24 måneder for friske barn med god tannhelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *