Hvordan holde tannbørsten ren

Tannbørsten din er laget spesielt for å fjerne bakterier fra tennene dine. Da sier det seg selv at det er viktig å holde den ren og fri for bakterier slik at den kan gjøre jobben sin best mulig. Her er noen tips til hvordan du kan holde tannbørsten din ren!

Tannbørsten når du er hjemme

Skyll tannbørsten din godt i vann fra springen etter du har pusset tennene. Da får du bort f.eks. tannkremrester og annet rusk.

Tannbørsten bør stå oppreist i en kopp eller tannbørsteholder slik at den får muligheten til å lufttørke etter hver gang du bruker den. Det bør være så pass god plass at om tannbørster står og tørker sammen vil de ikke være borti hverandre.

Ikke del tannbørsten din med andre. Det er bare du som skal bruke tannbørsten din, ingen andre.

1C506FD35BF3480EB05EAF00AE18CC1B.jpg

Tannbørsten ute på reise

Husk å dekke til tannbørstehodet når du er ute på reise. Bruk et lokk eller en beholder som dekker hele tannbørsten eller bare børstehodet. Hvis du slenger tannbørsten i kofferten, eller toalettvesken, uten beskyttelse, vil tannbørsten plukke opp støv, skitt og bakterier som du ikke har lyst å ha i munnen din.

Det er viktig å ikke dekke til børstehodet på denne måten når du er hjemme. Hvis du konsekvent dekker til tannbørstehodet, vil børstehårene leve i kronisk fuktighet, hvor bakterier har en tendens til å trives godt. Derfor er det KUN viktig med beskyttelse når du er på reisefot.

 

tepe-cap_07.jpg

Hvis du reiser hyppig og er så ofte på farten at tannbørsten ikke får tørket før den blir pakket vekk, kan du se etter tannbørsteholdere med små hull som slipper luft inn. Dette vil hjelpe tørkeprosessen.

Tannbørsterenser

Det finnes tannbørsterensere tilgjengelig, men foreløpig finnes det ingen forskning som tilsier at en tannbørsterenser har noe bedre effekt enn å bare skylle tannbørsten i vann etter bruk, og la den tørke.

Ikke prøv å vaske tannbørsten din ved å putte den i oppvaskmaskinen eller mikrobølgeovnen. De høye temperaturene kan ødelegge børsten.

Husk å bytte tannbørste ofte!

Det beste du kan gjøre for å sikre at tannbørsten din er fri for bakterier, er å bytte den ut ofte. Det er anbefalt å skifte tannbørste om den ser bustete ut, eller om det har gått tre måneder. Blir tannbørsten bustete før det har gått tre måneder, bør du altså bytte den ut tidligere enn anbefalt. Dette er fordi bustete tannbørstehoder er mindre effektive enn det de skal være.

Du bør også skifte tannbørste om du har vært syk, spesielt om du har vært forkjølet. Å pusse tennene med tannbørsten du brukte da du var syk, kan resultere i at sykdommen kommer tilbake.

Finn ut hva du må tenke på for å velge den rette tannbørsten her!

Kilder:

Oral B

Colgate

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *