Hvilken tannregulering skal du velge?

For mange er bare tanken på å gå med tannregulering noe som skremmer dem fra å faktisk gå til tannlegen og få gjort noe med skjeve tenner. Da er det bra at det finnes flere alternativer når du skal velge hvilken tannregulering du vil gå for. Her får du et overblikk over de fire forskjellige typene tannregulering som finnes!

Tradisjonell tannregulering

Den billigste løsningen er tradisjonell tannregulering med metallklosser og strikk på tennene. Dette er løsningen de fleste tenker på når de ser for seg tannregulering, men du må huske på at med moderne tannregulering får du mindre klosser som ikke synes like godt som det de gjorde i gamle dager. Derfor er ikke dette alternativet like sjenerende som det det var før.
Du kan også få fargerike strikk på klossene, noe som flere barn synes er kjekt.

tannregulering

Tannregulering med keramikk

Et alternativ som minner mye om tradisjonell tannregulering er en type hvor klossene kommer i keramikk med samme farge som tennene. Dette gjør at denne typen tannregulering er mindre synlig enn typen laget av metall. Det er også mulig å få strikk med samme farge som tennene, noe som vil gjøre reguleringen enda mer usynlig.

Tannregulering bak tennene

Den største fordelen med å ha tannregulering bak tennene er selvfølgelig at de færreste vil legge merke til at du faktisk går med tannregulering. Du vil kunne fortsette å smile bredt mens tannreguleringen gjør jobben med å rette tennene dine. Det er den største grunnen til at folk velger tannregulering bak tennene, spesielt voksne.

AP115.jpg

Invisalign – usynlig tannregulering

Relativt nytt på markedet er Invisalign, en tannbeskyttelseslignende form laget av helt gjennomsiktig plastikk som settes utenpå tennene. Med denne typen korrigering av tennene vil du få et sett med flere spesialtilpassede former som du bytter annenhver uke. Fordelen er at du kan spise hva du vil, fordi det er ingenting som kan sette seg fast i tråder og klosser, og de vil være nesten usynlige på tennene.

Dette alternativet kan ikke brukes dersom du har seriøse tannproblemer, og er foreløpig kun tilgjengelig for tenåringer og voksne. Det er per i dag et dyrere alternativ, og prosessen kan vare lengre enn med tradisjonell tannregulering.

Til syvende og sist er det opp til deg. Usynlig tannregulering har vært redningen for flere som ikke har hatt lyst å gå rundt med synlig tannregulering på tennene, samtidig er det ingenting i veien for at både barn og voksne skal kunne rette tennene sine med vanlig tannregulering. Spør tannlegen din om hvilke alternativ han vil anbefale i din situasjon!

Lurer du på om du skal rette opp tennene med tannregulering? Bor du i Ålesund/Molde-området? Ta kontakt med Apollonia Tannklinikk for å bestille time om tannregulering!

Kilder:
Oral B
Colgate
I Get Braces

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *