Hvorfor er det viktig å rette opp skjeve tenner?

Er det bare for syns skyld du trenger å rette opp tennene?

Nei, det er det ikke.

usynlig regulering som ingen ser

Hva er skjeve tenner?

Skjeve tenner, eller tannstillingsfeil, er når tennene ikke står rett i kjeven, men lener seg enten til en av sidene, utover eller innover i munnen, eller har rotert i den ene eller andre retningen.

Hvorfor er det ikke bra å ha skjeve tenner?

Det er flere grunner til at det på langsikt ikke er bra med tenner som er skjeve. Tennene kan på sikt få skader eller slitasje, det kan være vanskelig å få det rent mellom tennene, det kan også påvirke talemåten din og utseende.

Skade eller slitasje: Om du har tenner, eller bitt, som ligger skjevt i forhold til hverandre, kan du få problemer med å bruke tennene og kjeven i hverdagen. Du kan risikere skader og slitasje på tenner som er ekstra utsatt f.eks. fordi de stikker ut av munnen. Du kan også få problemer med at tennene ikke vokser skikkelig ut og du kan oppleve muskelspenninger.

Hygiene: En annen viktig grunn til å fikse på skjeve tenner er at det kan være vanskelig å rense tennene dine skikkelig i hverdagen. Når tennene dine ligger over hverandre og lager steder du ikke kan komme til med tannbørste eller tanntråd, blir det fort etegilde for bakterier.

Tale: Noen skjeve tenner kan faktisk påvirke måten du snakker på.

Utseende: Kjeveortopeden sørger for at overleppa får riktig støtte slik at man får et mer ungdommelig smil. Smilet blir penere og man opplever ofte økt selvtillit.

Hvordan fikser du skjeve tenner?

Det er aldri for sent med tannregulering, tennene kan flyttes på hele livet. Voksne pasienter velger ofte å bruke usynlig tannregulering med Invisalig eller Incongito. Dette er to typer tannregulering som er usynlig for andre og da mindre skjemmende under behandlingen. Etter behandling opplever mange økt selvtillit og at man ser mer ungdommelig ut!

Hvor lenge du må gå med tannregulering varierer etter hvor stor forandring det er snakk om. En enkelt tann kan ta bare noen uker. Kompliserte tannreguleringer, som skal fikse skjeve tenner sammen med at du har for lite plass i munnen og korrigere et over- eller underbitt, kan ta et par år.

Foruten selve behandlingstiden, kommer også en periode med oppfølging i etterkant for å sikre resultatet.

Les mer om tannregulering for voksne her!

Har du skjeve tenner og vil rette dem opp? Bestill time i dag hos Apollonia Tannklinikk i Ålesund!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *