Invisalign – Usynlig og avtagbar tannregulering

Fremtiden innen tannregulering er allerede her! Tenk deg tannregulering som er så godt som usynlig, uten noen form for metalltråder eller klosser, og som du kan ta av når du skal spise! Hvis det høres for godt ut til å være sant, så bør du lese mer om Invisalign-reguleringsskinner!

Profiles Just Aligner-jpg format-Colour.jpg

Tannregulering uten metall i munnen

Når du retter opp tennene dine med Invisalign, lages det flere sett med spesialtilpassede reguleringsskinner. De er gjennomsiktige, og dermed nesten usynlige på tennene og du kan selv ta dem ut av munnen. Hver fjortende dag bytter du til et nytt par reguleringsskinner, og sakte men sikkert vil tennene bevege seg dit de skal være.

For hver gang du bytter reguleringsskinner, vil Invisalign bevege på akkurat de tennene som da trenger å bevege seg. I motsetning til tradisjonell tannregulering kan Invisalign altså kontrollere tidspunktet for bevegelsen, ikke bare mengden bevegelse.

Reguleringsskinnene fra Invisalign blir spesialtilpasset akkurat dine tenner, noe som gjør at de er behagelige å ha på tennene. Det faktum at du kan ta dem på egen hånd, gir også en rekke fordeler.

Trio 1-jpg format-Colour.jpg

Uttakbar tannregulering

Tradisjonell tannregulering, med metallskinner og klosser, gjør det utfordrende å opprette god munnhygiene mens du retter tennene. Du må gjerne unngå å spise spesifikke typer mat som setter seg fast i reguleringen, og bruke mye tid på å rense mellom tannreguleringen og tennene.

Med Invisalign som tannregulering, kan du spise hva du vil og rense tennene helt normalt. Du bare tar av reguleringsskinnene før du spiser eller skal børste tennene.

Kan du rette tennene dine med Invisalign?

Invisalign egner seg best for tannproblemer hvor det er snakk om mindre tannbevegelser, selv om det kan være komplisert. Tannlegen vil vurdere tannstillingsproblemene du har, og komme med en anbefaling på hvorvidt Invisalign er et bra valg for deg. Typiske tannstillingsproblemer som ofte er perfekte å fikse med Invisalign:

  • Trangstilte tenner (for liten plass i munnen)
  • For stort mellomrom (for mye plass i munnen)
  • Kryssbitt (feiljustert over og underkjeve)
  • Over- og Underbitt
Kirsty 12-RGB JPG - small-Colour.jpg

Lurer du på om Invisalign passer for deg?

Den eneste som kan gi deg en klinisk vurdering på om du kan behandles med Invisalign er en tannlege som er seritfisert til å utføre Invisalign-behandling. 

Synes du det er lenge å vente til tannlegetimen, kan du ta denne uformelle vurderingen av smilet ditt. Her spør Invisalign deg noen viktige spørsmål i forhold til tennene dine og livet ditt som tilslutt gir deg en generell veiledning du kan diskutere videre med tannlegen din.

Hvor mye koster Invisalign-tannregulering?

Det er kompleksiteten av tannstillingsproblemene dine som til syvende og sist bestemmer prisen. Derfor er den beste måten å finne ut hva det koster med Invisalign, å ta seg en tur til tannlegen. Da kan tannlegen samtidig rådgi deg i forhold til hvorvidt Invisalign er den rette usynlige tannreguleringen i din situasjon. 

Generelt er prisen for Invisalign på samme kostnadsnivå som tradisjonell tannregulering, mellom 26 000 NOK til 54 000 NOK.

Hva er behandlingstiden med Invisalign?

Som med vanlig tannregulering, varierer behandlingstiden med kompleksiteten av tannbehandlingen. Generelt vil det ta like lang tid å rette tennene med Invisalign som med tradisjonell tannregulering. Fordelen er at du ikke nødvendigvis vil bruke like mye tid hos tannlegen fordi det ikke finnes noen metalltråder eller bokser som trenger justeringer.

Normalt vil du besøke tannlegen hver fjerde til sjette uke. Der blir framgangen sjekket og du får utdelt nye reguleringsskinner for neste periode. Vanligvis tar det mellom ni og atten måneder å rette tennene. Hvis du vil finne ut hvor lang tid det vil ta å rette opp akkurat dine tenner dine med Invisalign, kan du ta kontakt en Invisalign-sertifisert tannlege her.

Er det vondt å rette tennene med Invisalign?

Hver gang du setter i en ny reguleringsskinne, kan du oppleve noe mindre ubehag i noen dager. Ubehaget er som regel en følelse av trykk, et tegn på at reguleringsskinnene gjør jobben sin med å bevege tennene dine gradvis.

Høres usynlig tannregulering med Invisalign interessant ut? Ta kontakt med Apollonia Tannklinikk i Ålesund for en Invisalign-konsultasjonstime!

Pedro 2-RGB JPG - small-Colour.jpg

Kilder:
Invisalign

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *