Tannregulering for voksne – du trenger ikke se det!

Har du lenge hatt lyst til å rette opp tennene dine, men ikke kommet så langt? Da blir du kanskje glad for å høre at det er raskere og enklere å fikse enn tidligere! I tillegg slipper du å bekymre deg for at tannreguleringen synes. Med usynlig tannregulering har du all grunn til å smile bredt!

Tnnregulering for voksne gir fine smil

Derfor bør du fikse tennene som voksen

Det kan være mange grunner til at du som voksen kan ha behov for å fikse på tennene. Med alderen kan tennene forandre på seg ? selv om du alltid har hatt fine, rette tenner før. Du kan for eksempel ha skadet tennene eller kjeven opp gjennom årene, eller utsatt tennene og tannkjøttet for slitasje som har bidratt til å forandre tennene.

Hvis du har skjeve tenner eller skjevt bitt, kan du oppleve å få vondt i kjeven eller ha problemer med å vaske tennene skikkelig. Kanskje har du ikke lenger det samme, flotte smilet?

Å rette opp tennene er viktig fordi du kan forebygge ytterligere skader på tennene som kan gjøre ting verre enn det de er i dag. Skjeve tenner kan gjøre deg mer utsatt for hull og tannråte fordi du ikke kommer til med tannbørste eller tanntråd på steder hvor tennene ligger oppå hverandre. Du er også mer utsatt for skader om du faller og slår deg hvis du har skjeve tenner.

Kanskje du hadde tannregulering som tenåring? Det betyr ikke at du ikke trenger tannregulering når du blir eldre. Det kommer helt an på tennene dine og hvordan du har tatt vare på dem.

Slik går du fram for å få regulering

Ta kontakt med den faste tannlegen din og spør om råd. Mest sannsynlig vet tannlegen din hvem som er den beste å kontakte når det kommer til tannregulering for voksne der du bor.

Bor du i Ålesund-området, eller har muligheten til å reise dit, kan du bestille en konsultasjonstime for tannregulering enkelt og greit på nettet fra Apollonia Tannklinikk.

Du må som regel ha begynt med behandling før det året du fyller 18 for at trygden kan komme med støtte til tannbehandlingen, men det er noen spesielle tilfeller hvor også voksne har rett på støtte.

Men i utgangspunktet, spesielt om det kun er snakk om å fikse på et skjevt smil, er dette en investering i tennene dine. Å rette opp tennene er en investering som flere og flere voksne er villige til å ta.

Unngå tenåringsfølelsen med usynlig tannregulering

Mange kan kanskje synes at det er kjekt å føle seg som en tenåring igjen når de får på seg tannregulering, men for andre kan det føles sjenerende. Da er det ikke rart at usynlig tannregulering har blitt populært blant voksne og kanskje er en av de medvirkende årsakene til at flere voksne velger å fikse på tennene.

Apollonia får sine usynlige tannreguleringer fra Lingualtechnik fra Tyskland som er en ledende aktør på lingval tannbehandling.

Lingval tannbehandling er når reguleringen blir spesialtilpasset, for eksempel etter et silikonavtrykk av tennene dine, og reguleringen blir satt på på baksiden av tennene. Med skreddersydd regulering er det enklere for tannlegene å sette inn tannreguleringen, og fordi det festes på baksiden – i motsetning til forsiden, som er det vanlige – regnes tannreguleringen som “usynlig”.

Usynlig tannregulering fra Lingualtechnik

Usynlig tannregulering fra Lingualtechnik bruker gull i reguleringen

Er det skadelig med tannregulering?

I utgangspunktet er ikke tannregulering noe som skader tennene. Det finnes noen sjeldne sideeffekter, men de fleste vil gå gjennom behandling uten problemer. Det gjelder derimot å være nøye og hyppig med tannpussingen. Det kan være lettere å få hull i tennene eller skade emaljen når du har tannregulering på, men det kan du enkelt forebygge med nøye renhold av tennene.

Av og til kan det selvfølgelig forekomme allergiske reaksjoner på grunn av materialer, men det finnes som regel alltid alternativer som gjør det mulig å gjennomføre behandlingen.

Kunne du tenke deg å rette opp tennene dine? Ta kontakt med Apollonia Tannklinikk for råd og veiledning om tannregulering for voksne!

Vil du vite hvorfor folk får skjeve tenner? Les bloggartikkelen om hvorfor du bør rette opp skjeve tenner!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *