Trenger du nye tenner? Tannimplantat eller tannproteser?

Med ødelagte tenner kan mye av hverdagen bli ødelagt. Foruten å få problemer med å tygge mat kan du også oppleve at selvtilliten daler. Da er det fint at det finnes løsninger innen tannbehandling som gjør at du kan få tennene tilbake. Det trenger ikke en gang være gebiss det er snakk om!

Tannbehandling i ÅlesundSpis maten du ønsker, vær sosial og bli stolt av smilet ditt!

Tannimplantat – den varige løsningen

Tannimplantat fungerer og føles som vanlige tenner. Den erstatter tannroten og oppå den får du en krone slik at det er hele tannen som blir fornyet, ikke bare den synlige delen.

Du kan få tannimplantat om du har mistet én, flere eller alle tennene dine.

Tannimplantat på én tann Tannimplantat på én tannFlere tenner erstattet med tannimplantater

Tannimplantat på flere tenner
illustrasjon av implantater for alle tenneneTannimplantat på alle tennene

Tannimplantater erstatter manglende tenner, og det kan brukes til alle type restaurering. Ved tradisjonell bro sliper man ned tennene ved siden av – men det trengs ikke ved tannimplantat. Broer som festes på tannimplantat trenge rikke støtte fra nabotennene og det er behov for mindre estetiske festemetoder.

Fordeler med tannimplantat

En vellykket og velprøvd løsning. Tannimplantat er godt kjent som den mest vellykkede metoden for moderne tannerstatninger. Tannimplantater  som settes inn er vanskelig å skille fra naturlige tenner. Fargen, fasongen og konturen på de nye tennene tilpasses slik at de ligner de naturlige tennene. Og med tannimplantater trenger man ikke å skade friske tenner ved siden av.

Bevarer et ungt utseende. En av de viktigste fordelene med tannimplantater er at det naturlige benvevet bevares. Når tennene mangler, begynner benvevet gradvis å resorberes. Betydelig bentap kan føre til at konturen på kjevebenet krymper og gir rynkede lepper og innsunken munn og hake. Tannimplantater kan motvirke dette ved å hindre resorbsjon av kjevebenet, stimulere benveksten og stoppe bentap.

Bevare de friske tennene. Med tradisjonelle broer brukes nabotennene som feste, noe som medfører at de må slipes ned. Tannimplantater fjerner dette behovet og gjør at de naturlig og friske tennene kan bevares i sin opprinnelige tilstand.

Komfortable løsninger som varer. De nyeste protetikk-og implantatløsnigene er svært holdbare. De er mer stabile, mer komfortable og mer funksjonelle. Ettersom tannimplantater er laget av materialer som er vevsvennlige, tolereres de bedre av kroppen. Med riktig pleie og god tannhygiene vil en moderne tannrestaurering vare i mange år. Et tannimplantat kan faktisk vare livet ut.

Stabilt feste og trygghet. Tannimplantat gir praktisk talt samme følelse, påliteligheten og varigheten som naturlige tenner. Kroner, broer og proteser sitter godt festet med tannimplantater. Dette eliminerer noe av de vanligste problemene som var før: dårlig tilpasning, irritert tannkjøtt, små talefeil som lesping og nedsatt smak. Tannimplantater er derfor estetisk, komfortable, pålitelige og problemfri løsning.

Tannproteser – det tradisjonelle gebisset

Med tradisjonelt gebiss, eller tannprotese, er det lang tilvenningstid. Noen klarer aldri å tilpasse seg en tilværelse hvor de hver kveld på ta ut tennene for å rense dem skikkelig.

Du kan få tannprotese som dekker bare deler av munnen eller alle tennene.

Renhold er viktig når du bruker tannproteser. Dette er for å unngå irritasjoner eller sopp og infeksjoner i munnen. Du må også regne med besøk til tannlegen for å tilpasse tannprotesen, spesielt om du er eldre. Eldre gommer forandrer seg noe som fører til at tannprotesene etter en stund ikke sitter som de skal.

Priser og Trygdeordninger

I visse tilfeller kan du få tannimplantat dekket av staten via HELFO. Det må først settes en diagnose på hvorfor du trenger tannbehandlingen. Denne diagnosen vil bestemme om du får noe tilbakebetalt i det hele tatt og om det gjelder hele eller deler av beløpet. Bare godkjente tannleger kan gjøre trygdefinansiert tannbehandling.

Vil du ha mer informasjon om trygdeordninger for tannbehandling kan du spør tannlegen din. Tannlegen din vil kunne gi et svar som går spesifikt på din situasjon.

 

 

Følg Apollonia på Facebook og få mer nyttig informasjon om tannbehandlinger og din tannhelse!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *