Ta vare på tennene dine med tannhelseforsikring

Har du noen gang unngått å gå til tannlegen fordi du er redd for hvor mye det vil koste? Nå finnes det tannhelseforsikring som gir deg den tryggheten og forutsigbarheten du trenger for å ta vare på tennene dine. Her får du fordelene med å ha en tannhelseforsikring!

Når er tannlege gratis i Norge?

I Norge får du gratis tannbehandling fra du blir født til og med fylte 18 år. Dette gjelder all tannbehandling utenom tannregulering, men folketrygden gir deg fra 40-100 % refusjon på behandling ved tannregulering på barn, avhengig av hvor stort behovet er.
Det behandlingsåret du fyller 19 og 20 år, har du rett på rabattert tannbehandling hvis du går til din offentlig tannlege. Da trenger du kun å betale 25 % av utgiftene selv. Etter det er tannlegeregningen noe du hovedsakelig må stå for selv, med visse unntak for spesielle tannbehandlinger som gir rett til trygderefusjon. Venter du lenge med å besøke tannlegen, eller har et uhell, kan det fort bli dyrt.

Hvorfor er tannhelseforsikring en god idé?

Den viktigste grunnen til å ha en tannhelseforsikring er å sikre deg selv mot uforutsette utgifter hos tannlegen. Da slipper du å benytte dyre nedbetalingsordninger for å få fikset på tennene dine, og betaler istedenfor et relativt lavt månedlig beløp på forsikringen. Med Norsk Tannhelseforsikring får du muligheten til å forsikre både deg selv og familien med en og samme polise, og egenandelen er på bare 500 NOK per skade.
Når du da har råd til å utføre tannbehandlingen i Norge, slipper du å gå til utlandet hvor behandlingen kan være av varierende kvalitet, og i værste fall være smittefarlig. Tannbehandling i Norge blir gitt av sertifiserte tannleger som blir satt visse krav som minimerer smittefaren og vil gi deg den oppfølgingen du trenger i etterkant av behandlingen.

Friske tenner gir en friskere kropp

Tannhelseforsikringen forutsetter at du går til sjekk hos tannlegen en gang i året, noe du uansett burde gjøre for at tannlegen din skal kunne forhindre større skader, og oppdage problemer før de blir dyre å reparere. Friske tenner og en god munnhygiene styrker kroppens immunforsvar, og flere ulike studier har funnet en sammenheng mellom bakterier i munnen og alvorlige sykdommer som leddgikt, hjertekarsykdommer og KOLS. Faktisk er det slik at et studie har vist at personer som utførte profesjonell tannrens to ganger i året, fikk 24 % nedsatt risiko for hjerteinfarkt, og 13 % redusert risiko for slag.

Første tannhelseforsikringsselskap i Norge

Norsk Tannhelseforsikring tilbyr som første selskap i Norge en fullstendig forsikring for tennene dine. Andre helseforsikringer vil gjerne ekskludere tannbehandling spesifikt i unntakene sine. Ønsker du å sikre deg mot uforutsette kostnader ved tannbehandling, kan du få mer informasjon om tannhelseforsikring her!

Kilder:
Helse Norge
Norsk Tannhelseforsikring

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *