Tannbehandling i utlandet

Det er kommet frem flere saker i medier om tannbehandling i utlandet og vi ønsker her å samle sammen advarslene, blant annet fra Aftenposten.
Det er stor fare forbundet med å ta store tannbehandlinger i utlandet, og vi synes det er viktig at pasienter kjenner til dette før avgjørelsen tas.

Faglig kunnskap med strenge normer og krav i Norge

I Norge ligger det en 5-års universitets utdannelse bak tittelen og med strenge normer og krav til praksisen.

Norske Pasientskadeerstatning

I Norge har vi også en egen Pasientskadeerstatning som sikrer pasientens rettigheter dersom det skulle bli feilbehandlingen. Denne rettigheten gjelder ikke ved behandling i utlandet.

Norske pasientskadeerstatning, NPE, er en statlig etat underlagt Helse- og omsorgsdepartementet. De behandler erstatningskrav fra pasienter som mener de har fått en skade etter behandlingssvikt i helsetjenesten. Saksbehandlingen er gratis.

Farer ved tannbehandling i utlandet

Ved en operasjon i utlandet kan gi risiko for smitte. Pål Barkvoll, professor og dekan ved Universitet i Oslo, sier til Aftenposten at han er aller mest bekymret for om pasientene er smittet av resistente bakterier i utlandet som de kan ha med seg tilbake til Norge.

En annen utfordring med tannbehandling i utlandet er hvilket tannimplantatsystem som benyttes. Dersom du har fått utført implantatbehandling i utlandet, kan det være vanskeligere å få utbedret skader på konstruksjonen i Norge, da systemet kan være ukjent. Hvert system har sine verktøy og komponenter som ikke er kompatible med hverandre.
Ved komplikasjoner med tannimplantatene er rask og riktig behandling viktig for å forhindre dype betennelser og skader på komponentene.

Vi i Apollonia Tannklinikk synes at tennene dine fortjene god oppfølging av en tannlege som er tilgjengelig også etter at regningen er betalt. Tannbehandling utført i utlandet som i utgangspunktet var billig, kan fort bli kostbar og gi deg unødvendige plager.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *